Recuperator caldura Climtec RDC 250 Base
Climtec

Recuperator CLIMTEC RDC 250 Base, debit aer 600 mc/h

4.056,00 lei
cu TVA

Recuperator de căldură dublu flux Climtec RDC 250 Base cu anemostat rotund şi întrerupător on/off, proiectat pentru ventilaţia camerelor de până în 100 mp (20 persoane). Debit aer: 600 mc/h, Diametru tubulatură: 250 mm. Lungime tub (grosime perete): 550 mm. 

Distribuitor oficial: Climasoft.ro 

buton.png

Culoare

Recuperator de cameră Climtec RDC 200 Base, debit maxim 600 mc/h. 

Sistemul de ventilaţie cu recuperare de căldură Climtec RDC 250 Base cu schimbător de căldură din aluminiu, permite ventilarea camerei de locuit şi menţine o temperatură optimă. 

Caracteristici:

 • Recuperator cu design compact şi eficientă ridicată care ajută la economisirea energiei.
 • Cel mai bun raport calitate - preţ (spre deosebire de sistemele de ventilaţie centralizate).
 • Uşor de instalat: este necesară realizarea unei găuri în perete şi instalarea recuperatorului de căldură.

Specificaţii tehnice:

 • Diametrul tubulaturii fără izolaţie: 250 mm
 • Diametrul găurii de montaj: 300 mm. 
 • Lungime tub standard (grosime perete): 550 mm. La cerere recuperatorul poate fi produs la o lungimea potrivita proiectului dvs.
 • Alimentare electrică: 220/230 V - 50 Hz.
 • Eficienţa recuperare căldura: 87 %. 
 • Putere consumată: 160 / 0.6 W/h.
 • Clapeta de închidere a debitului de aer: Mod Nu. 
 • Debit de aer evacuare - admisie: 600 - 600 mc/h. 
 • Filtre de aer G3: Nu. 
 • Rezistenţa electrică încălzire aer: Nu.  
 • Nivel de zgomot: 48 dB. 
 • Suprafaţa recomandată: 100 mp.
 • Nr. de persoane recomandate în camera: 20. 
 • Sistem de control: Întrerupător sau reostat. 

Principiul de funcţionare: 

Climtec RDC 250 Base are rolul de a furniza aer proaspăt şi curat, prevenind mucegaiul. Rolul unui recuperator de căldură este de a elimina aerul viciat din interior şi de a furniza, simultan, aer proaspăt din exterior. Prin acest schimb de căldură dintre aerul evacuat şi cel proaspăt furnizat, este menţinută temperatura camerei, iar umiditatea din încăpere este normalizata.

În ceea ce priveşte principiul de funcţionare al unui recuperator Climtec, acesta evacuează aerul din cameră, în timp ce furnizează aer proaspăt de afară. Debitele de aer nu sunt amestecate, ci sunt deplasate prin diferite canale ale recuperatorului de căldură, şi, datorită acestui lucru, temperatura este transferată din aerul evacuat în sursa de alimentare (prin recuperare). Realizându-se aceasta recuperare a temperaturii, eficienta energetică este de până la 93%.

Recuperatorul de căldură Climtec este fabricat din aluminiu neoxidant şi funcţionează într-un interval larg de temperatură. Peliculă de oxid previne şi ea oxidarea şi, de asemenea, şi apariţia mucegaiul. Design-ul schimbătorului de căldură Climtec oferă o zonă destul de extinsă pentru realizarea schimbului de aer şi căldură.

Recuperatorul de căldură Climtec are dezvoltat sistemul TEN special pentru încălzirea aerului. Astfel, acesta susţine un microclimat confortabil al camerei chiar şi în condiţii de îngheţ sever. Elementul de încălzire este localizat după schimbătorul de căldură şi încălzeşte aerul deja încălzit. Datorită acestui lucru recuperatorul Climtec au eficienţă maximă de încălzire cu o putere mai mică de consum a încălzitorului.

O altă caracteristică deosebit de importantă a recuperatorului Climtec este faptul că fluxurile de aer pot fi blocate complet, dacă este necesar. Clapeta de blocare a debitului de aer previne suflarea, curenţii de aer şi zgomotul. De asemenea, elimina şi posibilitatea congelării recuperatorului la temperaturi extrem de scăzute.

Avantajele recuperatorului CLIMTEC:

 • Sistem de ventilaţie descentralizată pentru o cameră mult mai profitabil, datorită dimensiunilor compacte, a uşurinţei de instalare şi a întreţinerii.
 • Poate fi instalate aproape în orice tip de încăpere fără a fi nevoie de proiectarea unui sistem de ventilaţie complex (apartamente, case, şcoli, grădiniţe, săli de sport, birouri, incinte industriale).
 • Instalarea recuperatorului Climtec se recomanda în partea superioară a peretelui adiacent străzii. De asemenea, distanţa optimă faţă de un tavan se recomandă a fi de aproximativ 30 cm: în felul acesta recuperatoarele pot efectua o ventilaţie cât se poate de eficientă.

Variante de culori disponibile: 

Recuperatorul de căldură Climtec dispune de lungimea tubului personalizata astfel încât îi permite instalarea pe colţ. 

Calitatea produsului este confirmată de certificate şi îndeplineşte standardele Uniunii Europene:

Caracteristici

RDC250Base

Fisa tehnica

Debit aer
501 - 600 mc/h
Debit aer maxim
60 mc/h
Forma anemostat
Rotund
Suprafaţă ventilată / nr. persoane
100 m² / 20 persoane
Filtru aer
NU
Clapetă antiretur
Manuală
Nivel de zgomot
48 dBA
Eficienta recuperare caldura
93%
Material schimbator de caldura
Aluminiu
Dimensiuni tubulatură
250 mm
Grosime perete
550 mm
Alimentare electrică
220/230 V @ 50 Hz
Sistem de control
Panou de comanda in doza

Referinte specifice

cod EAN13
6427616160128

Descarcari

Manual recuperatoare Climtec

Descarcari (1.66M)