Sistem ventilatie pasiva Climtec PK125, debit 40 mc/h
Climtec

Sistem ventilatie pasiva Climtec PK125, debit 40 mc/h

399,85 lei
cu TVA

Sistem de ventilatie pasiva (supapa de alimentare pasiva) Climtec PK125 proiectat pentru ventilatia naturala a aerului. O solutie de ventilatie economica pentru depresurizarea incaperii si pentru aport de aer proaspat. Debit maxim: 40 mc/h. Diametru tub: Ø100 mm. Lungime tub: 500 - 1000 mm. 

Distribuitor oficial: Climasoft.ro 

Ventilator de alimentare pasiva Climtec PK125

Alternativa economica pentru depresurizare si aport de aer proaspat filtrat.

Climtec PK-12500 este o supapa de alimentare pasiva (ventilator de admisie aer) proiectata pentru alimentarea constanta cu aer proaspat in interior, utila pentru depresurizarea incaperii dupa instalarea ferestrelor moderne din plastic deoarece restabileste circulatia maselor de aer (din zona de presiune in zona de rarefiere - din sufragerie) a apartamentului, livingului, orice incinta de tip sanitar (bucatarie, baie, baie)). Datorita ventilatiei naturale a aerului excesul de umiditate este indepartat din aer, efectul peretilor si ferestrelor umede este eliminat.

Ventilatorul de alimentare pasiva Climtec PK 100 reprezinta o solutie economica in ceea ce priveste ventilatia. In acelasi timp, aerul din interior ramane intotdeauna proaspat si in plus are un design special.

Ventilatorul de alimentare pasiv este echipat cu filtrul G3 care este capabil sa curate aerul de alimentare atat de insecte mici, cat si de polen. Designul special al ventilatorului de alimentare permite evitarea aparitiei condensului si, in acelasi timp, si reducerea la zero a probabilitatii de aparitie a bacteriilor daunatoare.

In capul ventilatorului exista o umplutura speciala, care este un incălzitor si, in acelasi timp, permite absorbtia zgomotelor straine de pe strada. Datorita acestuia, instalarea functioneaza in liniste, iar aerul rece nu va fi suflat in camera. Nu include recuperator de caldura.

Ventilatorul de alimentare pasiva Climtec PK este prevazut cu supapa de inchidere a debitului actionata manual cu tragere de franghie pentru deschidere sau inchidere.

Important! Performanta ventilatorului de alimentare pasiva depinde de diferenta de presiune (temperatura) dintre strada si incapere. In sezonul rece, fluxul natural de aer prin supapa este de pana la 40 mc/h. In sezonul cald (de la +5 pana la +10 °С aer exterior), productivitatea este redusa la minimum. Pentru functionarea constanta a supapei de alimentare pasiva, indiferent de conditiile meteorologice si de sezonalitate, in zonele sanitare (bucatarie, baie, toaleta) trebuie prevazute ventilatoare de evacuare, care vor crea conditii de evacuare in mod permanent.

Principalele elemente de proiectare ale supapa admisie aer:

 • Conducta de ventilatie Ø125 mm cu o lungime de 500 mm sau mai mult pana la 1000 mm (disponibil la cerere);
 • Supape de inchidere a debitului actionata manual cu tragere de franghie (deschidere/inchidere)
 • Filtru de aer G3 pentru particule grosiere;
 • Grilaj exterior de protectie;

Instalare:

Deschiderea, cu un diametru de 100 mm sau mai mult, din peretele care margineste strada pentru instalarea supapei de admisie trebuie sa aiba o panta spre exterior de +2 - +5 °C. Un tub de ventilatie este instalat in gaura pregatita, un difuzor de intrare este instalat in camera si un gratar exterior este instalat din partea strazii.

Recomandam realizarea unui orificiu de la Ø 115 mm, compensarea golului cu izolatie termica exterioara (cauciuc spuma, penofol pe baza adeziv) sau spuma de constructie pentru a exclude puntile reci si pozitionarea canalului de aerisire in orificiu (mentine panta spre exterior).d06a851b25552cb508dfac061caba27e1677084926.jpg

Important! Functionarea supapei Climtec PK-125 depinde de:
- Diferentele de presiune si temperatura (strada/camera). Nu este mai mult de +5 - 10 °C in aer liber, sau trebuie instalat un ventilator de evacuare;
- Functionalitatea si eficienta hotei centrale in zonele sanitare;
- Circulatie libera a aerului intre camere. Distanta de la podea la partea inferioara a usii este de 15 - 20 mm sau prezenta orificiilor de ventilatie de preaplin in usa;

Caracteristici:

 • Debit aer: maxim 40 mc/h
 • Diametru tub: Ø125 mm
 • Clapeta antiretur: actionata manual (tractiune pe franghie)
 • Material difuzor: Lemn tratat cu un LFP special
 • Filtru de aer: G3
 • Lungime tub standard (grosime perete)*: minim 500 mm.
 • *La cerere orice dimensiune cuprinsa intre 500 mm si 1000 mm. (Tubul nu este telescopic!)
  (Optional sistemul de ventilatie PK 100 poate fi fabricat la cerere cu lungimea tubului in functie de grosimea peretelui unde se face instalarea, de la 500 mm pana la 1000 mm.)

Aplicarea supapei de admisie in comparatie cu deschiderea trapei:

 • Elimina curentii;
 • Controlul si reglarea alimentarii cu aer;
 • Minimizeaza pierderile de caldura, zgomotul stradal;
 • Retine praful strazii, gunoaiele de pe strada (frunze, pene, puf, insecte);
 • Nu uzeaza feroneria ferestrelor scumpe din plastic;

Instalarea unui sistem de ventilatie pasiva Climtec PK-100 reprezinta cea mai simpla solutie de ventilatie pentru depresurizarea incaperii si pentru aport de aer proaspat.

Fabricat in Ucraina!

Caracteristici

Climtec PK125