Știm că îți dorești mereu aer sănătos acasă, fără să pierzi căldură, cu un minim de investiții.

Așadar, am introdus în catalogul nostru gama de recuperatoare de căldură Climtec.

Iată doar 5 dintre principalele avantaje de care te vei bucura cu Climtec:

1. Se instalează rapid și curat

Spre deosebire de sistemele de ventilație centralizate, montarea unui recuperator de căldură Climtec necesită doar carotarea peretelui la diametrul corespunzător modelului. Carotarea trebuie să fie realizată la 30 cm de tavan, la un unghi de 2-5° cu înclinație spre exterior. Aparatul se fixează în interiorul grosimii peretelui cu spumă de montare sau cu alt material de etanșare, iar în exterior rămân vizibile doar grilele de ventilație: una în interior și una pe fațada clădirii.

2. Mențin temperatura din interior cu o eficiență de peste 90%

Recuperatoarele Climtec funcționează cu două fluxuri de aer care nu se amestecă, ci se deplasează prin canale diferite în schimbătorul de căldură din aluminiu. Astfel, temperatura aerului extras din interior este transferată aerului alimentat cu o eficiență de recuperare energetică ridicată. Cu alte cuvinte, iarna îți păstrează în locuință nivelul de căldură dat de sistemul de încălzire pe care îl folosești deja, iar vara menține răcoarea produsă de aerul condiționat.

3. Combat poluanții din interior

Aerul înregistrează niveluri periculoase de poluare acolo unde nu există ventilație corespunzătoare. Astfel, aerul din locuință poate fi mai dăunător decât cel din oraș dacă nu circulă suficient. Principalii poluanți sunt: bacteriile, virusurile, monoxidul de carbon (CO), dioxidul de azot (NO2), radonul (Rn), plumbul (Pb) și compușii organici volatili (COV).

Aceștia pot pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale, în special dacă există în cantități ridicate în aerul viciat din încăperi. Numeroasele riscuri includ afecțiunile respiratorii și ale sistemului nervos, răcelile și gripele, durerile de cap, greața, oboseala, cancerul sau chiar decesul.

4. Reglează umiditatea

Umezeala excesivă din locuință se transformă în condens, care e mediul propice pentru dezvoltarea igrasiei și a mucegaiului. Recuperatoarele Climtec asigură constant admisia și evacuarea unui debit mare de aer care echilibrează nivelul de umiditate la unul optim, de 30-50%.

5. Te fac mai productiv

Oxigenarea creierului e procesul vital de transport de O2 din alveole către țesuturi pentru a menține activitatea celulară. Aceasta e posibilă la cote normale numai dacă aerul este ventilat corespunzător. Un studiu din 2017 de la Harvard a cărui subiecți au fost manageri, arhitecți și designeri demonstrează că expunerea la aer calitativ duce la creșterea semnificativă a performanțelor. Rezultatele studiului arată că subiecții expuși la cantități scăzute de dioxid de carbon iau decizii mai bune și obțin punctaje mai mari la testele cognitive. Mai mult, aportul adecvat de O2 contribuie la luarea unor decizii strategice și de planificare mai bune, dar și de o stare generală îmbunătățită.

Sursa: https://tllg.me/MVFGE

Mai multe detalii pe site: https://climtec.ro sau la telefon 0755 419 113.

Distribuie această postare:

Commentarii